Voor de Autoschade Service de Wit Leiden-Zuid is het niet meer dan logisch dat wij duurzaam repareren. Het is net zo logisch als een schadebedrijf die werkt met olie, plastic en andere materialen. Gelukkig houdt Autoschade Service de Wit Leiden-Zuid rekening met het milieu, want wij zijn niet voor niks certificaathouder Duurzaam Repareren.

Het milieu is voor ons belangrijk en ons doel is om zoveel mogelijk afval tegen te gaan. De beste manier om afval tegen te gaan, is om zoveel mogelijk afval te vermijden. Des te minder afval, des te minder grondstoffen er verloren gaan en des te minder afval er afgebroken moet worden om het milieu te besparen.

Bij voorkeur hergebruiken wij zoveel mogelijk producten. Een product hergebruiken zoals schuurpapier, maskeerfolie, sierlijsten en pluisvrije doeken, zorgen ervoor dat onderdelen goedkoper blijven en er minder grondstoffen ingezet moeten worden om een nieuw onderdeel te maken. Daarom prefereren wij om een onderdeel te repareren, dan een volledig nieuw onderdeel te gebruiken. Dit scheelt niet alleen in kosten van de klant, maar ook voor ons als bedrijf.

Wij verdelen ons afval zelf in diverse containers. Er is een aparte container voor plastic, afgewerkte olie, accu’s, oud ijzer, batterijen, banden en papier. Op sommige plekken maken wij gebruik van een automatische schakelaar, zodat daar het licht niet de hele dag aan het branden is en deze niet alleen kosten bespaart, maar ook beter voor het milieu is. Wij werken samen met een gecertificeerd afvalverwerkingsbedrijf die het afval ophaalt en op de juiste manier verwerkt.

Als schadebedrijf denken wij verder dan alleen de werkplaats. Als een klant bij ons een leenvoertuig nodig heeft, hebben wij heel milieuvriendelijk de keuze om gebruik te maken van een leenfiets. Verder dragen onze leenauto’s een hoog keurmerk voor een zo’n lage CO2-uitstoot.