de Wit Italiaanse automobielen heeft al meer dan 38 jaar kennis en ervaring opgebouwd als het gaat om distributieriemen.

Wat is nu een distributieriem?

We beginnen bij de basis, namelijk met de motor van uw auto.In de motor van uw auto zitten twee belangrijk draaiende delen, namelijk de krukas en de nokkenas. Daarnaast zitten een aantal cilinders, waar de brandstof tot ontbranding wordt gebracht. In elk van die cilinders zit een zuiger en worden de cilinders afgesloten met kleppen. Als u uw motor start, gaat de krukas draaien en gaan met de zuigers op en neer. Aan het einde van de krukas draait een tandwiel mee. Aan dit tandwiel zit de distributieriem bevestigd. Aan de andere kant zit de distributieriem bevestigd aan de nokkenas. Dus als de krukas draait, draait de distributieriem, draait de nokkenas. Kortom, als de distributieriem niet aanwezig is, kan de motor van uw auto niet draaien. De distributieriem staat onder veel spanning, dit moet ook, want als deze er te los op zit, kan de motor niet goed draaien en gaat het al snel fout. Gelukkig is de distributieriem gemaakt van zeer sterk kunststof en nog eens extra versterkt door glasvezel, teflon coating met nog extra versterking van gehard staal. Om de distributieriem soepel te houden, is er wel olie nodig om hem goed en gesmeerd te laten lopen.

Als de distributieriem breekt, stopt de motor onmiddellijk. De kans op schade aan de motor is hoog en de kosten hieraan kunnen behoorlijk in de euro’s gaan lopen. Dit bedrag hangt van de schade af.Als u op tijd bent met het vervangen van de distributieriem, blijven kosten en schade relatief laag. De vervangen van de distributieriem wordt door de fabrikant opgegeven en de garage die de auto onderhoudt, draagt de zorg hierin.

Wat kan de Wit Italiaanse automobielen voor u doen?

de Wit Italiaanse automobielen levert en monteert de distributieriem van (bijna) alle merken auto’s. Voor ons is het vanzelfsprekend dat wij uitsluitend A-kwaliteit onderdelen gebruiken.

Als tip geven wij mee, om uw onderhoudsboekje altijd in de gaten te houden van uw auto. Hierin staat duidelijk in wanneer de distributieriem vervangen moet worden. Het kan om de hoeveel kilometer zijn én om de hoeveel jaren. Naar gelang welke het eerst bereikt wordt. Als u zich als eigenaar aan deze termijnen houdt, dan heeft u geen reden om zich zorgen te maken. Een distributieketting moet in feite een autoleven lang meegaan. Maar kan altijd eerder kapot gaan. Als u een rammelend geluid hoort bij uw motor, adviseren wij om bij ons langs te komen en er te naar laten kijken.